13 Ağustos 2010 Cuma

ÇİZGİSEL ÜZERİNE YORUMLAR (MUHAMMET CAN)...

Yrd.Doç.Dr.Muhammet Can
   1985’de Samsun’da “Kılçık” ekibiyle başlayan mizah yolculuğu 1990’ların sonlarına doğru, bu sefer İstanbul Tabip Odası’nda her biri nevi şahsına münhasır olan bir ekiple ve “en çok kaleminin ucu çocuk” olan Halis’le yine beraberiz. O yıllarda çıkardığımız “Hekim Forumu” dergisinde kapak dahil pek çok karikatürü yayınlandı. Çeyrek asırlık dostluk nasıl betimlenebilir.

   2000’lerde adli tıp alanındaki bilimsel çalışmaları ve bizlerle olan paylaşımcı ruhu ile onun kendisi için biçtiği değerden daha fazla seven dostlarından biriyim. Hem adli tıp alanında, hem de sanatçı kişiliği ile ayrı renk ve tarz yarattığı için kutluyorum.
   Nice sanat ürünleri, iyilik ve güzellik üretiminde yeni kıyılara ulaşması dileğiyle…
   Yrd.Doç.Dr.Muhammet Can
   Adli Tıp Uzmanı


   Is it possible to describe a friendship of a quarter century. Our journey interwoven with humor began with “Kılçık” in 1985 and continued with Physicians’ Forum 1990s. Many of his cartoons were published then.
   I am one of his friends appreciate him perhaps more than he appreciates himself. He has a distinctive style and color both in Forensic Medicine and Arts. I wish that his journey of arts and beauty brings him to new frontiers.
   Muhammet Can, M.D.
   Forensic Medicine Specialist

Hiç yorum yok: